Pisarniška oprema je ključ do učinkovitega poslovanja

Ustrezna izbira in postavitev pisarniškega pohištva je osnova za konkurenčno ter kakovostno delo, organizacijo ter ustvarjanje odličnih poslovnih izidov. Vse se prične z izbiro funkcionalnih kosov pohištva, ki med seboj tvorijo celoto ter se prilagajajo posameznikovim željam ter potrebam. Pohištvo pa ni vse – nujno potrebna je tudi pisarniška oprema, kot so tiskalniki, skenerji ali multifunkcijske naprave, računalniki z ustrezno programsko opremo ter ustrezni pisarniški material.

Ker je pisarna prostor, kjer se opravlja večino organizacijskega dela, mora biti slednja organizirana ter omogočati enostaven dostop do podatkov in dokumentov, s katerimi imamo opravka. Opremljena mora biti z omarami in predalniki, pa tudi dovolj veliko delovno površino, ki vsebuje dovolj prostora za vso potrebno elektronsko opremo.

pisarniška opremaČeprav se na prvi pogled ne zdi, da je pisarniška oprema zahteven projekt, v katerega moramo vložiti nekaj časa, je njeni izbiri potrebno nameniti nekaj časa. Načrtovanje je pomembno za prihranek časa ter denarja, na ta način pa se lahko izognemo tudi potrati naših živcev, ko nam kakšna naprava ne bi služila tako, kot bi želeli.

Pisarniška oprema naj bo izbrana premišljeno

Kako torej izbrati pisarniško opremo, ki bo ustrezala našim zahtevam, hkrati pa tudi financam, ki jih imamo na razpolago? Tehnološka pisarniška oprema lahko na tem mestu predstavlja posebej visok izdatek, saj je sestavljena iz računalnikov, fotokopirnih strojev, tiskalnikov, skenerjev ter mobilnih naprav, kot so tablice in mobilni telefoni. Pomembno je, da se pred nakupom opreme posvetujete s svojimi zaposlenimi – kaj sploh potrebujejo, kako pogosto tiskajo oz. skenirajo, kako pogosto množijo različne dokumente itd. Pozanimati se je potrebno, kaj bi njihovo delo olajšalo ter ga tako naredilo še bolj produktivnega. Kljub temu, da pisarniška oprema predstavlja naložbo, se po nekaj časa močno obrestuje.

Ko smo seznanjeni s potrebami, ki jih imajo naši zaposleni je čas, da preverimo tudi kaj nam nudi trg. Oglejmo si cene različnih ponudnikov, preverimo blagovne znamke ter mnenja kupcev. Če nas omejujejo nizke finance, izberimo opremo, ki nam za nizko ceno (ampak ne preveč nizko, saj slednja nakazuje na slabo kakovost, ki nas bo na dolgi rok stala več) ponuja več funkcij. Ena izmed takšnih naložb je multifunkcijska naprava, ki nam omogoča tiskanje, skeniranje ter fotokopiranje na enkrat. Na ta način bomo v eni napravi dobili vse, pa tudi kasneje bomo za vzdrževanje in servisiranje porabili manj.