Epilacija

Imate težave z neželenimi dlakami? Epilacija je postopek odstranjevanje dlak, ki zagotavlja najdolgotrajnejše želene rezultata.

Epilacija trajno odstrani dlake, pri tem uniči lasni mešiček. Ker ta postopek uporablja svetlobno energijo, ki jo sprosti z strelom, se veže na temno barvilo, ta pa veže energijo na dlako. Energija se pretvori v toploto, ta pa potuje po dlaki do lasnega mešička, kateri se zaradi prevelike energije toplote termično uniči.

Kakšna je razlika med depilacijo in epilacijo? Razlika je, da je epilacija bistveno manj boleča, koža bistveno manj burno reagira, kot z voskom, sladkorno pasto, itd. Epilacija odstrani tudi tiste dlake, ki so v fazi rasti.

Epilacija

Da se bodo dlake odstranile je potrebno vse dlake spraviti v isto fazo (da so vse dlake v fazi rasti). Če so dlake v fazi odmiranja ali mirovanja je treba postopek ponoviti 6-8-krat, včasih pa tudi 10. Tretmaji se izvajajo skoraj vsak drugi dan. Kasneje dlake rastejo počasneje, spremeni pa se tudi njihova struktura (postanejo bolj nežne, tanjše, svetlejše in so manj moteče). Priporočen obisk tretmaja je ko  zraste približno 80% od števila dlačic pred tremajem.

Pred tretmajem je priporočeno, da oseba ne puli dlak oz. se ne depilira, ampak jih skrajša (britje). Ko se izvaja tretma ne smejo biti dlačice krajše od 2mm-3mm. Krajšanje dlačic je možno tudi v salonu.  Pred tremajem se namažemo z posebno kremo, ki zaščiti znamenja. Nato namestijo ultrazvočen gel, ki hladi povrhnjico kože.  Med tretmajem se kožo lahko dodatno hlade, da ne pride neželenih reakcij kože. Po tretmaju koža ne potrebuje nege (lahko po občutku), seveda pa se odsvetuje obisk savne za 2-4 tedne. Drugih omejitev koža ne potrebujem.

Epilacija se odsvetuje nosečnicam, epileptikom, kdor ima kakršnokoli kožno bolezen ali poškodbo, kdor ima preveč pigmentov na koži, osebe z psihičnimi motnjami, kdor se preveč izpostavlja soncu.