Čedalje bolj popularno IR ogrevanje

V zadnjem času je IR ogrevanje čedalje bolj popularno med različnimi uporabniki. Zelo dobro nadomešča izgubo toplote v stavbah, hkrati ma lahko zelo veliko prihranimo pri energiji. Pri trgovini Emundia so za vas pripravili pestro ponudbo različnih IR panelov, s katerimi boste lahko zelo kakovostno ogrevali najrazličnejše prostore. Na voljo imate različne oblike in izglede panelov, možnost pa imate izbrati tudi konvekcijske panele. Več si oglejte na https://www.emundia.si/ogrevanje/infrardece-ogrevanje.

Včasih se ni izplačalo ogrevati s pomočjo elektrike, ampak danes pa je situacija nekoliko drugačna. IR ogrevanje se čedalje bolj širi in raste, saj je elektrika eden najcenejših energentov na trgu. Elektrika se da danes pridobivati iz čedalje več virov, zato je IR ogrevanje še posebej primerno za domovanja, ki svojo električno energijo pridobivajo s pomočjo sonca. S sodobnimi IR napravami lahko ogrejemo čisto vsak prostor v našem domu, kar se tiče pa sanitarne vode pa so na voljo odlični sodobni bojlerji. Pa vendar moramo vedeti da je prihranek mogoč le s tem da uporabljamo novodobne naprave, stare električne radiatorje pa je potrebno zamenjati saj porabijo ogromno električne energije.

IR ogrevanje

IR ogrevanje je enostavno, saj panele lahko namestimo kamorkoli. V apartmajih, stanovanjih in različnih hišah jih lahko namestimo na strop ali steno saj so zelo lahki. Namestimo jih lahko v prav vsak prostor, IR ogrevanje pa je najbolje uporabiti v prehodnih obdobjih saj lahko prihranimo tudi do 70% v primerjavi z ogrevanjem na plin ali olje. IR ogrevanje se že kar nekaj let uporablja tudi v zdravstvu. Tako lahko zdravijo sklepno mišične bolečine, tako se vzdržuje tudi stalna temperatura v inkubatorjih. IR ogrevanje se v savnah uporablja za sprostitev, pomiri telo in duha ter revitalizacijo. Takšno ogrevanje pa je tudi zelo dobro za počutje živali in rastlin zato ga pogosto uporabljajo tudi v kmetijstvu za živinorejo in poljedelstvo.