Bambus za zdravje

Bambus nam že kot ime pove, da vam ta sobna rastline ne more škoditi, prej vam bi lahko koristila. Bambus nam namreč energetsko uravnovesi prostor in iz njega odganja škodljive snovi, kot so formaldehidi, tolueni, kisline in podobne snovi. Feng Shui pravi, da ga morate imeti doma dva stebla za ljubezen, pet stebel za zdravje in osem stebel za bogastvo, če vam kaj od tega primanjkuje, veste, kaj morate storiti. Srečni bambus, ki drugače sploh ni, je ena najbolj pomembna rastlina, glede na to kaj nam nudi starodavna kitajska veščina Feng Shui.

Vendar je tako imenovani srečni bambus sobna rastlina, ki bi morala srečo prinašati zaradi svoje vitalnosti in mirne in modre energije. Zadnja leta je ta rastlina med najbolj priljubljenimi domačimi rastlinami, ki jo ponavadi postavimo v vodo ali lončnico. Feng Shui pravi, da ta rastlina uči dokončne modrosti: kako biti znotraj fleksibilen in odprt, da se duh svobodno giblje in zdravi človekov obstoj. Prinašal naj bi srečo, če ga doma postavite v ta pravo okolje, ki kombinira vseh pet elementov Feng Shuia: les–srečni bambus, zemlja–kamenje, položeni v cvetlični lonec ali vazo, voda–rastlino doma največkrat postavimo kar v vodo, ogenj–večina jih je povezana z rdečim trakom in kovina–steklene vaze po Feng Shuiu spadajo med kovinske elemente.

In zadnje, kar je pomembno je tudi, koliko stebel je skupaj. Število stebel srečnega bambusa v vazi je odvisno od tega, kaj želite: tri stebla za srečo, pet stebel za zdravje, dve stebli za ljubezen in zakon, osem stebel za bogastvo in obilje in devet je srečna številka in dobra številka za srečo in zadovoljstvo. Če želite to rastlino kupiti v keramičnem loncu, imajo običajno vdelano kovinsko figurico, kovanec. Če boste šli na spletno stran www.jerihonska-roza.si boste našli več podatkov o tej neverjetni roži.